Kan barn äta Chlorella?

En ganska vanlig fråga är om barn kan äta Chlorella eller om man behöver vänta tills de är lite äldre. Svaret är kort och gott, ja man kan utan problem ge Chlorella till barn! Precis som för vuxna är denna superalg ett alldeles utmärkt kosttillskott fullproppat med näring.

Både Chlorella och Spirulina är helt ofarligt för barn

chlorella till barn

Rädslan att det skulle finnas risker med Chlorella till barn är helt ogrundad. Detsamma gäller för Spirulina. Dessa två alger är livsmedel precis som till exempel kött, sås och potatis. Självklart kan man ge kött, sås och potatis till sin 4-åring utan att det är någon fara. Detsamma gäller således för alger.

Är barnet alldeles för ungt (spädbarn) är det kanske inte någon idé att ge Chlorella till det. Men det samma gäller ju för vanlig mat, vem matar sitt spädbarn med hamburgare?

Anledningen till att många tror att det kan vara farligt att ge dessa superalger till barn är troligtvis att det är ett ovanligt kosttillskott man inte känner till så väl. Men som sagt så är det ”vanlig mat” precis som allt annat vi äter och det är helt ofarligt.

Problemet med att ge Chlorella till små barn är troligtvis att få dem att äta det utan protest. Det smakar ju som vi alla vet inte direkt supergott. Det man bör göra är då att blanda så goda (gärna söta) smoothies som möjligt.

Hälsofördelar

Tvärtemot att det skulle vara dåligt för barn så finns det massvis med positiva hälsofördelar med Chlorella. Studier har visat att ämnet CGF i algen ger snabb tillväxt för barn. Det gör också att kroppen snabbare återhämtar sig från sjukdomar och ansträngningar.

Doseringen för barn kan vara ca 25% av en vuxens dosering. Cirka 1-2 gram chlorellapulver kan vara lagom att ge till sina barn.

Var inte rädd för att ge dina barn denna superalg. Den kommer ge dem massvis med näring och ett mer hälsosamt liv. Föräldrar borde vara mycket mer rädda för att deras barn trycker i sig godis och skräpmat. Det om något kan vara skadligt för barn!

Källor

Why Chlorella Offers Super Nutrition For Kids